کد خبر 522953
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۶

هر چند گزارش چند ماه قبل وزارت راه و شهرسازی درباره ارزش فعلی ناوگان هوایی کشور با اما و اگرهایی روبه رو شد، ولی به نظر می‌رسد ارقام جدید ارائه شده کم‌تر جای تردید داشته باشند، ارقامی که بیش از هر چیزی اوضاع نامطلوب ناوگان هوایی کشور را به رخ می‌کشد.

 به گزارش مشرق، هرچند زمین گیر بودن نزدیک به 40 درصد از هواپیماهای مسافربری کشور مشکلی است که ایران باید در فضای به وجود آمده پس از لغو تحریم‌ها برای آن چاره ای جدی بیندیشد، اما عمر بالای هواپیماهایی که هم چنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند نیز باعث شده عملا نیاز کشور به تغییر و خانه تکانی جدی در تمام هواپیماهای موجود برسد.

بر اساس مقررات فعلی سازمان هواپیمایی هیچ ایرلاینی حق ندارد هواپیمایی با عمر بیش از 15 سال وارد کند و در این راستا نیز ایرباس‌های جدید شرکت ماهان میانگین عمر ناوگان ایران را قدری کاهش داده، اما هم چنان حرکت متوسط سن آنها در مرز 20 سالگی نشان از آن دارد که باید در سال‌های آینده برنامه‌ریزی‌های جدی در این راستا انجام گیرد.

فارغ از دشواری‌های پیش رو برای وارد کردن هواپیماهای جدید شاید اصلی ترین و مهم‌ترین موضوع بر سر راه ایرلاین‌های ایران تامین منابع مالی مدنظر باشد. منابعی که از یک سو سرمایه گذاران جدید را مجبور به ترک عرصه کرده و از سوی دیگر علامت سوالی بزرگ بر سر راه فعالان باقی مانده گذاشته است. تفاوت جدی میان وضعیت اقتصادی ایرلاین‌های ایرانی در قیاس با بازار بین المللی به خوبی در گزارش اخیر وزارت راه و شهرسازی قابل رصد است.

بر اساس اطلاعات پایگاه وزارت راه و شهرسازی از قول رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی ارائه کرده ارزش تمام هواپیماهای عملیاتی کشور ۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده که با این رقم می‌توان فقط ۳ تا ۴ هواپیمای نو خریداری کرد.

در راستای ورود به جزئیات این رقم باید تفاوت شرکت‌های سازنده، ظرفیت و کیفیت هواپیماها را نیز لحاظ کرد و پس از آن اقدام به مقایسه این دو محور کرد اما آنچه کمتر در آن شکی وجود دارد آن است که هواپیماهای فعال در صنعت هوایی ایران با توجه به سن بالایی که دارند بعید است مشتری خاصی برای فروش پیدا کنند و این یعنی در بازاری که ایران اعلام کرده برای سال‌های آینده در آن 400 هواپیمای جدید نیاز خواهد داشت خبری از معاوضه نیست و باید هواپیماهای جدید وارد شود، موقعیتی که شاید امید روس‌ها برای فروش هواپیماهای ارزان قیمت‌شان در قیاس با بویینگ و ایرباس را افزایش دهد.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مهدى اگاه ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۶
    0 0
    شركت ها هميشه هواپيما را كه خريدارى ميكنند از محل فروش بليط در طول عمر ان بتدريج جهت جايگزينى ان ذخيره استهلاك مى اندوزند. ًحال اگر چنين نكرده اند پس حتماً مديران سود واهى نشان داده اند كه ضامن مى باشند. انتظار تعويض هواپيماى اسقاطى با نو به درك نوينى از حسابدارى نياز دارد!
  • ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۹
    0 0
    هواپیماها بازنشسته میشن و از قطعاتشون استفاده میشه. این هواپیماها انباری از قطعه هستن كه در روز مبادا به كار میاد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس